יום שני, 24 בנובמבר 2014

אני וננה מבשלות או יותר נכון ננה יושנת ואני מבשלת

מתכון לתבשיל חורפי טעים וטבעוני

סתם ישבנו בבית היינו רעבים
חשבנו מה נאכל התעצלנו לבשל
אז התחלנו להשרות שעועית ועדשים
המשכנו להתעצל אז חכינו שהעדשים ינבטו
ולבסוף תוך כדי אסאםאסים   רקחנו במטבח תבשיל משביע וטעים
אומנם מלח שכחנו לקנות וגם שמן
ונשפך צ'ילי {נו למה ציפתי אם אני ביד אחת מסמסת וביד השניה עומדת מעל הסיר ומנערת שקית צ'ילי חח}
ואגב הנה טיפ חשוב בבישול אם אתם לא יודעים לבשל שימו מלא חריף ככה שהלשון תצרוב ואף אחד לא יגיד לו טעים שמא לא טעים
הדבר היחיד שתשמעו שיגידו זה מים! תביא לי מים!

וכעת למצרכים
חצי כוס שעועית לוביה יבשה
חצי כוס עדשים ירוקות {כדאי להנביט}
רבע כוס אורז {אפשר יותר אני פשוט רציתי יותר קטניות}
עגבניה חתוכה
בצל קצוץ
חצי ראש שום קצוץ
תבלינים: קארי וצ'ילי גרוס לפי הטעם מומלץ לשים בנדיבות
הערה: אפשר להוסיף קצת שמן זית ומלח {למי שזוכר לקנות}

הכנה

1מטגנים את הבצל במעט שמן או מעט מים עדיף במחבת קרמית עד הזהבה
2 מוסיפים שום ומערבבים כדקה
3 מוסיפים עגבנייה ומעט מים  ותבלינים ובוחשים
4 מוסיפים את השעועית והעדשים ומים לפי הצורך מכסים ומבשלים איזה רבע שעה
5 מוסיפים את האורז ועוד קצת מהתבלינים ובוחשים
6 מבשלים בערך חצי שעה או עד שזה רך מספיק

בתיאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה